Hamilton

Mikael Persbrandt er den nyeste Hamilton

 

I de nyeste filmene i Hamilton-Serien, og I Hennes Majestets Tjeneste, spilles Hamilton av Mikael Persbrandt, som blant annet er blitt kjent for sin gode tolkning av Gunvald Larsson i den nyere Beck-serien. Morsomt er det at Persbrandt allerede i 1990 deltok i Hamilton-Serien Fiendens Fiende, men den gang i en liten rolle, som drosjefører.

Til nå er det blitt laget tre Hamilton-filmer mer Mikael Persbrandt i hovedrollen. I Nasjonens Interesse, Ikke Om Det Gjelder Din Datter, så vel som I Hennes Majestets Tjeneste.

I Hennes Majestets Tjeneste

Fortellingen i I Hennes Majestets Tjeneste er nesten å anse som en komedie som driver ap med Britene og deres “Britiskhet”. Utgangspunktet for fortellingen er at en rekke utviklere og vitenskapsmenn som jobber i bedrifter som lager hemmelig militært materielle begynner å begå merkeverdige selvmord. Mange av selvmordene har en viss eksotisk seksuelle karakter, noe som gjør dem uimotståelige for den britiske tabloide-pressen, som mesker seg med de pikante detaljene.

I tillegg til den lette komikken er fortellingen også en klassisk engelsk kriminalfortelling, hvor Jan Guillous figurer settes inn i en noe kunstig engelsk scene. Filmen anbefales på det varmeste