Uncategorized

Gjørt klart til filmkveld i hjemmet

Det er veldig hyggelig å samles rundt en felles TV-opplevelse. Mange har vokst opp med å se TV sammen med familien, men dette er ikke lenger en selvfølge. I dag er det mer vanlig at alle sitter med hver sin skjerm, til og med hvis de sitter i samme rom. Dette gir alle sjansen til å se det de vil, men skaper ingen fellesskapsfølelse. For det er noe helt spesielt med å se på akkurat det samme akkurat samtidig. Hvorfor ikke lage en herlig filmkveld for familien? Det kan være i julen, i vinterferien, i helgen eller på en helt vanlig ukedag.

Gjør noen forberedelser

Skap gjerne litt ekstra stemning før filmkvelden. Sett stoler og sofaer i perfekt vinkel, og sørg for at alle har gode sitteplasser, uten at noen skygger for de andre. Hvis det er ruskevær ute, kan du trekke for gardinene og legge fram pledd til alle. Kanskje du kan oppgradere sofaen med nye putetrekk, og legge nye duker på bordet. Sørg gjerne også for at alle har et bord tilgjengelig, slik at du kan servere noe godt å spise.

Hva passer til filmkvelden?

Sett gjerne fram mat som kan spises sammen med filmen. Velg noe alle liker, og gjerne noe som ikke er altfor klissete eller bråkete å spise, for alle vil jo gjerne høre filmmusikken og dialogen. Det er lurt å sette maten lett tilgjengelig for alle. Hvis noen sitter i sofaen, mens andre sitter i stoler lenger vekk, bør stolene ha småbord ved siden av, slik at ingen trenger å reise seg for å forsyne seg. Drikke hører til. Du kan også lage noe sunt snacks, for eksempel oppskåret frukt.

Hva dere velger å spise, vil variere med hvem som er til stede. Popcorn er ofte en suksess, det samme gjelder pizza. Men du kan også servere hjemmebakte kaker eller iskrem. Kanskje til og med godteri, spesielt dersom det er helg. Barn liker gjerne saft eller brus, men som alternativ kan du velge melk. Du vet selv best hva familien liker. Har du ingen barn, kan du naturligvis også invitere søsken eller venner til en filmkveld.

Hvilken film skal du velge?

Filmen bør tilpasses aldersgruppen. Barna setter ofte pris på morsomme animerte filmer, og mange av disse filmene har et ekstra lag med humor som bare de voksne forstår. Dermed er animerte filmer ofte et godt valg til familiens filmkveld. Skal du se film sammen med venner, passer det kanskje med en romantisk komedie til jentekvelden, eller en actionkomedie. Spenningsfilmer og science fiction kan også være den perfekte sjangeren, men igjen avhenger filmvalget litt av hvem du inviterer og hvilke filmer dere liker. Kinostemningen blir ekstra fin dersom dere demper belysningen litt i rommet. Da er det bare å trykke på fjernkontrollen og starte filmkvelden.