Uncategorized

Nye tapeter som vekker filmentusiasten i oss

Det er ikke sikkert tapeter er det man tenker på når man skal se film, men dersom vi tenker over hvordan man får best stemning under filmen, så har kanskje interiøret noe å si. La oss si du er filmen Amelie fra Mont Martre, så kan det hende du for ulike assosiasjoner. Kanskje du ser for deg en blomstrete eng i skarp sol. Men ser man filmen, så er den ganske mørk og trist.

Det er ingen fasit på hvordan man skal dekorer rom med tapeter og panel, men det som er interessant er at vi også kan tapetsere med fototapet. Dem finner du på Familietapeter.no, med et stort utvalg estetiske tapeter.

Den ekte kinofølelsen

Har man gjort klar til en storfilm på 65 tommer TV din, så er det ikke langt unna å bli en kino-opplevelse. Trekk for gardinene og senk belysningen. Veggene bør ikke sprake av entusiasme og bevegelse. Disse veggene bør pålegges en mørk rød fargetone. Det kan symbolisere skrekk, blod eller kjærlighet.

Vintage tapeter

Vi blir påminnet mange storfilmer om vi velger en tapet med vintage foto. Jeg får assosiasjoner til Rotløs Ungdom, Tatt av Vinden og Øst for Eden. Mange av motivene er motorsykler, gamle luftballonger og spreke racerbiler.

Fantasy tapeter

Fantasy tapetene passer også godt. De kan være fulle av enhjørninger, drager og avler. Under stjernehimmelen ser man en vakker kvinne som speider ut over et øde landskap. Tapetene passer utmerket til å se sci-fi, fantasy og skrekkfilm.

Harmoniske tapeter

De harmoniske tapetene er for dem som elsker tårevåte drama filmer. De viser ulike symboler som glir inn i romfølelsen. Det kan være sanddyner i bølgete mønster eller steiner oppå hverandre, rennende vann og vakker natur. Men det kan også være abstrakt kunst av buddha skikkelser og guddommelige figurer.

TV-rom for barna

Skal du legge tapet på barnas TV-rom så passer det med livlige tapeter med motiv av tegneseriefigurer og glade fjes. Det kan være morsomme dyr i fullt firsprang eller animasjoner av en magisk enhjørning. TV-rom blir fort upersonlige, og en beroligende tapet kan alltids muntre opp stemningen.

Gjør en vurdering md nye tapeter

Selv film-stua skal være et rom man trives i. Så da kan tapet være med på å øke inntrykket. Tapet kan også være med på å øke verdien av boligen, så det er uansett viktig å se på om veggene trenger ny tapet.

Skal dette være tapeter som skaper en helhet eller skal bruken av rommet bli speilet i tapeten? Det kan du tenke på mens du ser en film du har hatt på lista en god stund allerede.