Hamilton

Et hjem innredet for og etter filmens verden

 

Det er enkelt å la filminteressen kun handle om filmene i det man ser dem, men akkurat film er faktisk ganske enkelt å innlemme i andre deler av livet. Hva med å innrede hjemmet (eller i alle fall ett rom!) for gode filmopplevelser og med film som gjennomgående tema.

Det første man kan begynne med er selvsagt filmpostere. De er ikke alltid de enkleste å få tak i, spesielt dersom man er ute etter ekte kinopostere, men de finnes. Det er også mulig å få tak i gode kopier, og uansett hvorvidt du velger original eller kopi vil de se flotte ut på veggen, gjerne i en stilig ramme. Dersom du ikke får tak i postere fra noen av dine favorittfilmer kan du for eksempel gå for noen av kinematografiens store klassikere. Hva med Casanova eller Haisommer for eksempel?

Når det kommer til møbler kan du velge enten å holde det så enkelt som mulig, slik at du kan sprite opp skikkelig med accessoirers, eller du kan kjøre på med skikkelig filminspirerte møbler som virkelig går «all in». Det kan nok være både enklere og lurere å velge den enkle stilen, da gjør du det også enklere å endre stilen senere. For et godt utvalg i møbler i ulike stiler bør du sjekke ut furniturebox.no, hvor du kan finne mye forskjellig til gode priser.

Til slutt må hjemmet (eller rommet) selvsagt også innredes slik at man får best mulig opplevelse når man ser på film. Her er det lurt å sørge for at lyset kan stenges ute skikkelig, for eksempel med en rullgardin. Lyd er også viktig, og selv om du ikke trenger å kjøre på med lydisolasjon så er det absolutt verdt det å investere i et skikkelig surround-system. Filmer som er laget for kino gir ofte en mye bedre opplevelse også hjemme dersom man bruker mer enn bare de forhåndsinstallerte høyttalerne som kommer med TV-en. Uansett hvordan du legger det opp kommer du nok aldri til å angre på at du satte opp din helt egne hjemmekino!