Hamilton

Donnie Wahlberg – den undervurderte broren

 

Donnie Wahlberg er kanskje i dag aller mest kjent som den litt mindre vellykkede broren til Mark Wahlberg. Mark var tidligere kjent som rapperen Marky Mark, men har i ettertid også hatt en lang og stor karriere som skuespiller. Donnie gikk det derimot ikke fullt så bra med.

Startet med boyband, tok steget videre til skrekkfilmer

Donnie er allikevel ikke «bare» broren til Mark. Han var en av de opprinnelige medlemmene i supergruppa New Kids on the Block, som var et av de første og største boybandene på nittitallet. Etter dette har han spilt i flere spillefilmer, men aldri klart å helt ta igjen lillebror Mark. Blant de mest kjente filmene hans finner vi blant annet Saw-filmene, Dreamcatcher og The Sixth Sense, men han hadde også en viktig rolle i serien Band of Brothers.

Reklamekarriere med hjembyen i fokus

Det mange, spesielt i USA, kjenner Donnie for er hans medvirkning i en reklame for Reebok sko som ble laget i 2007. Denne ble utrolig populær, og gjorde nok Donnies stemme litt bedre kjent blant folk flest. Donnie, som opprinnelig er fra Boston, er fortellerstemmen i denne reklamen som fokuserer sterkt på de største sportslagene fra Boston, som Red Sox, Celtics og Patriots. I tillegg til Donnie Wahlberg medvirket flere store sportsstjerner i den populære og suksessfulle reklamen.

Vanskelige tider i Hollywood

Donnie gjorde også andre reklameoppdrag på nittitallet, men disse har på ingen måte fått like stor oppmerksomhet som Boston-reklamen. Det samme gjelder også for Donnies øvrige filmkarriere. Han fikk relativt mye oppmerksomhet for sin medvirkning i skrekkfilmene i Saw-serien, men dette er ikke filmer som har så stor påslagskraft i markedet i Hollywood, og var likevel ingen stor jobbskaper for Donnie. Siden disse filmene har Donnie tatt steget bort fra kameraets forside, og heller flyttet seg bak. Han jobber nå som produsent for realityserien Boston’s Finest. Her har han kommet seg tilbake til hjembyen, og til tross for en skrantende skuespillerkarriere har han funnet fotfeste i en annen rolle i den samme industrien.